Dact Multimedia
Zoek

Teksten en letters

Teksten en letters zijn belangrijk

Tekst en letters zijn van esthetisch belang en zijn daardoor een belangrijk instrument voor de Multimedia designer.
Tekst is het grafische equivalent van spraak. Tekst heeft echter een aantal voordelen. Behalve geluidsloos is tekst ook makkelijk te manipuleren en eenvoudig op te slaan. In multimedia producties kunnen grote hoeveelheden tekstinformatie worden gebruikt zonder dat dit al te veel opslagruimte kost.

Lettersoort, -grootte en -afstand zijn belangrijk voor de leesbaarheid van de tekst. Een schreefletter (serif) bijvoorbeeld heeft uitstekende onderdelen aan de uiteinden en is populair op drukwerk. Letters zonder schreef (Sans Serif) zijn echter op beeldschermen beter leesbaar.

Het belang van teksten voor websites is enorm.
Een groot deel van het World Wide Web bestaat uit teksten. Er zijn maar weinig websites te vinden waarbij geen gebruik is gemaakt van tekst.
Zoekmachines vinden en waarderen teksten. Zonder webpagina tekst zouden zoekmachines de resultaten niet op waarde kunnen schatten en niet op een logische wijze kunnen indexeren en rangschikken.

Bij het schrijven van communicatief goede teksten komt het aan op taalbeheersing en creativiteit. Teksten moet niet saai zijn maar prikkelend en uitdagend. Tekst moet boeien en daarnaast makkelijk leesbaar zijn.
Met een goede tekst heeft u al een groot deel van uw doel bereikt.

DEEL & VERSPREID Twitter
Facebook
Google+

Free multimedia

De kleine lettertjes

DACT Multimedia
biedt u multimedia van onderdeel tot gehele publicatie